Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Over Katleen De Vylder

Katleen De Vylder, concertharpiste :
Katleen De Vylder reisde als concertharpiste zowat heel Vlaanderen en omstreken rond, in kleine zalen, kapelletjes, kerken, kastelen, galerijen, tuinen, abdijen of een Paleis voor Schone Kunsten,… dit als soliste of vergezeld van een violist, cellist, doedelzakspeler, fluitist, zangeres, woordkunstenaar, fotograaf, schilder, beeldhouwer, schrijver.
Als ‘einzelgänger’ in de harpwereld houdt zij ervan steeds iets nieuws te creëren met de dingen die voor haar erg belangrijk zijn, zoals het gevoel, de muziek, de natuur, de poëzie, de geschiedenis.
Zo bracht zij als harpiste reeds zeven cd’s uit : ‘Op Harpen en Snaren’, ‘Met Harp en Ziel’, ‘Die Goede Oude Kerst’, ‘Over Levenskunst met Fingerspitzengefühl’, ‘Harpgetijden’, ‘Harpliedekens’ en ‘Minnestreel der Dansende Zielen’ en werkte zij vroeger onder andere mee aan de LP ‘Een Snaar op Uwe Harp’ (Felix Timmermans).
Verschillende werken werden/worden regelmatig gedraaid op o.a. Radio Klara. Ook de eigen composities, die te beluisteren zijn op de laatste cd’s, Harpgetijden en Harpliedekens, Minnestreel der Dansende Zielen of de harpsolo’s In het oog van de storm, Gletsjer in Nood en Zwanenzang der Ijsbergen, kan men regelmatig horen op o.a. Radio Klara.

Katleen De Vylder, componiste :
Zij componeerde vele werken voor harp. Deze werden gebundeld in mooie partiturenboeken die met zorg werden samengesteld:
Harpgetijden : 16 composities voor harp : Zonnedauw, Zeesterrenkruid, Zoutkristallen, Windstreken, Mist, Zeelier, Zeespiegel, Zeewinde, Zonnewende, Strandloper, Golven, Tuimelaar, Grasduinen, Doodtij, Sneeuwmaan
Klaviergetijden : 16 composities voor piano, orgel,…
Harpliedekens : 13 composities voor harp : De walsende waterjuffer, De nacht vertelt, Wiegeliedje in het bloemenhof, Zeiltocht op een waterlelie, Wanneer het grasklokje luidt, Als de dauwdruppels slapen gaan, Fluitenkruid, Van den egel die uit wandelen ging, Van vlasbloemetjes en bijtjes, Nachtvlinders, Nevel en velden, Het avondlied van de korenbloem, Sterreliedeken.
Minnestreel der Dansende Zielen : 13 composities voor harp: De bosnimf en het vergeet-me-nietje, Witte wieven, Dwaallichtjes, Wals van het kreupelhout, Nacht der dansende zielen, Het moerasvrouwtje, Van de vos en het molletje, De alvermannetjes, Dans van de oude bosgeest, Wiegeliedje van het bosanemoontje, Stil leven, Sneeuwkristalletjes, Tot aan de einder.
Daarnaast componeerde zij ook filmmuziek : o.a. Sightless (Voorbij de einder),…

Katleen De Vylder, componiste:
In het oog van de storm/In the eye of the storm: Harpsolo
Gletsjer in Nood/Glacier in Distress: Harpsolo
Zwanenzang der Ijsbergen/Swan Song of the Icebergs: Harpsolo

Katleen De Vylder, boeken :
Van Vlaamsche Verzekens, Sagen en Sterreliedekens;
Over Groot Moeders’ Leven; Het Laerhof en zijn nobele bewoners, van bisschop Caïmo en ridder van Delft tot Sint-Lucas; Naar Compostela vanuit de Lage Landen bij de Zee (postume uitgave).

Advertentie
%d bloggers liken dit: